Iskola másként, 2016. április

            Több éve már, hogy ilyenkor, tavasz derekán az iskolai hetek egyikét nem hagyományos módon töltjük el tanárok és diákok. Az Iskola másként nevű napok keretében számos oktató-nevelő, tanulságos vagy éppen szórakoztató tevékenységre kerül sor.

            Így a 2015-2016-os tanév április 18–22. napjai a kirándulások, sportolások  jegyében zajlottak, előadók és tevékenységvezetők által moderált akciók tarkították a hetet. A programot az iskola igyekezett minél választékosabbra tervezni. Helyet kaptak ebben többek közt a Caritas szakemberei, a rendőrség meghívottja, táncoktatók, kézműves foglalkozások vezetői. De a már szakmában dolgozó volt diákok is megszólaltak, és olyan meghívottak is megosztották diákjainkkal tapasztalataikat, akik megjárták a nyugati országokat, kipróbálták az ottani lehetőségeket. Volt, aki a magukat sokszor már felnőttnek tartó, de a gyakorlatban ezt sokszor meghazudtoló diákjainkat „igazi, felnőtteknek való tanácsokkal” látta el a párkapcsolatokról, párválasztásról.

            Külön napot szentelt az iskola egy egységes, össztanulói kirándulásra. Helyszín a Szejke lett volna. A kedvezőtlen időjárási viszonyok visszaszorítottak az iskola udvarára, ez mégsem volt akadály abban, hogy az erre a napra tervezett főzőversenyt és ügyességi vetélkedőket megtartsuk.

            Rendszeres programeleme e hétnek az autós ügyességi verseny. A már jogosítványt szerzett tanulóink oktatómesterek felügyelete mellett bizonyíthatták tehetségüket a kormánykerék mögött.

Íme néhány pillanatkép: