Határtalanul - Csongrád 2016

Élménybeszámoló a Csongrádi kirándulásról

 

Már nagyon vártam ezt a hetet, mivel sok mindenre kíváncsi voltam.

Az indulás hétfőn reggel hat órakor történt Székelyudvarhelyről – Csongrádra. Útközben megálltunk Hunyadon, hogy megtekintsük a Hunyadi várat. A vár nagyon szép volt, és a tetejéről a kilátás gyönyörű látványt nyújtott mindannyiunk számára. Miután megnéztük a várat tovább indultunk Csongrád felé. Az utazás kissé unalmas volt, de a tanárok megpróbálták egy picit a figyelmünket elterelni, így énekléssel és egy kis vetélkedővel tették színessé és szórakoztatóvá az utazásunkat.

                Este érkeztünk meg a szálláshelyünkre, ahol a tanárok elosztották a szobákat, hogy kicsomagolhassunk, és le tudjunk pihenni, hiszen másnap reggel korán kezdődött a program. 

Kedd:

Reggel hat órakor indultunk a vonatállomásról Pestre. Ahhoz, hogy eljussunk Pestre, Kiskunfélegyházán vonatot kellett váltsunk, így felszálltunk egy gyorsvonatra. Amikor megérkeztünk, elindultunk  a Mezőgazdasági Múzeumhoz. A múzeumhoz sietve a Szabadságtérnél is megálltunk egy pillanatra, hogy megtekinthessük. A múzeum megtekintése után elmentünk az állatkertbe. Az állatkert körbejárását szabad programként oldották meg, így azt tekinthettük meg, amihez kedvünk volt. A szabad idő lejártával az állatkert előtt találkoztunk tanárainkkal, hogy visszaindulhassunk Csongrádra.

Visszaérkezve szálláshelyünkre mindenki fáradtan zuhant az ágyba.

                               Ezen a napon lenyűgöztek a múzeumban látott dolgok, valamint hogy az állatkertben az osztálytársaimmal tölthettem el az időt.

Szerda:

Szerdán reggel elmentünk a Kunsági Nemzeti Parkba, ahol megtekinthettük a mozgó homokdombokat, és arra a tájra jellemző növényvilágot. Ez a kis túra után ellátogattunk a Planetáriumba, ahol bemutatták a bolygókat, és ezt követően egy vetítés segítségével elmagyarázták a Föld forgásával kapcsolatos dolgokat. Miután befejeződött a bemutató elmentünk Kecskemét központjába, és kaptunk pár óra szabadidőt, de ez nem akármilyen szabadidő volt, hiszen feladatot is kaptunk. Le kellett fényképeznünk a Cifra palotát és a Városházát. Útközben találkoztunk az osztályfőnöknővel és mondta, ha tudunk menjünk be a Városháza dísztermébe és nézzük meg a Vérszerződést. Megfogadva a tanácsát bementünk a díszterembe, és egy csodálatos látvány tárult elénk. Miután megnéztük a Vérszerződést leültünk egy padra és meghallgattuk a Városházán levő harangok zenéjét.

                Kecskemétről visszaérve Csongrádra, elmentünk a Csongrád Városi Gyógy – és Strandfürdőbe, ahol kikapcsolódhattunk.

                Ezen a napon a Planetárium és az uszoda tetszett a legjobban, de a Városházában levő díszterem is gyönyörű szép volt.

Csütörtök:

A csütörtöki napon a biciklitúrázás volt a program, így elmentünk az iskolához, hogy megkaphassuk a bicikliket, beállítsák és elindulhassunk a biciklitúrára, az Ellés Monostorhoz.

                A biciklitúrázás után pedig elmentünk a Holt – Tiszára sárkányhajózni. A hajózás után kaptunk pár óra szabadidőt, hogy vásárolhassunk egy kis emléktárgyat szeretteinknek. A vásárlás után visszatértünk a szálláshelyünkre, hogy elkészülhessünk az esti bulira. A  buli után visszatérve a szálláshelyünkre szomorú szívvel pakoltuk össze ruháinkat, hiszen másnap reggel korán indultunk vissza Székelyudvarhelyre.

                Ezen a napon a biciklitúrázás, valamint a sárkányhajózás tetszett számomra a legjobban.

Péntek:

Péntek kora reggel indultunk vissza Székelyudvarhelyre.

                Az út során megálltunk Tordán a Tordai sóbányánál, ahol gyönyörű látványba volt részünk. Miután megcsodáltuk a sóbányát folytattuk utunkat hazafelé.

                Nagyon tetszett számomra ez az egy hét, csodálatos helyeket és épületeket láthattam.

                Köszönjük tanárainknak a türelmet, a sok csodálatos látványt és élményt, melyre életünk végéig szívesen emlékezünk!

2016. május 23-27.

Készítette: László Anita