Az iskola tangazdaságának fejlesztése a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT támogatásával

Iskolánknak meghatározó szerepe volt a mezőgazdasági szakoktatás terén megye- és országszinten. Mivel 2005-2006-tól az agrár jellegű szakoktatás háttérbe szorult, kénytelenek voltunk más szakokat is indítani. Az utóbbi időben helyi szinten megfogalmazódott a mezőgazdasági szakosztályok újraindításának igénye. Iskolánk adminisztrálásában van egy 3 hektáros földterület épületekkel, többekközt egy fóliaházzal. A terület megműveléséhez és a fóliaház működtetéséhez szükséges elavult technológiánkat újítottuk fel a pályázati pénzből az 51 kertész szakos és 29 mezőgépész szakos diákunk számára. A fóliaház fémvázára új borítás került. Sikerült egy automata öntözőrendszerrel is ellátni. Vásároltunk egy kistraktort a hozzá szükséges kultivátorokkal (eke, permetező, kapa). A kézi munkával történő földmegmunkáláshoz kisebb kézi eszközöket is beszereztünk a gyakorlatozó diákok számára. A szakmunkásképzés népszerűsítése céljából összeállítottunk egy iskolánkat bemutató brosúrát is, amely 1000 példányban jelent meg pályázati pénzből.

A Bethlen Gábor Alap  8 millió forint támogatásban részesített bennünket. Ebből az összegből a költségtervbe foglalt összes eszközt sikerült megvásárolni.

A pályázat futamideje: 2018.03.01-12.31. Ebben az időszakban sikerült megvalósítani a fóliaház felújítását és megvásárolni minden eszközt.