Szakvizsga a 3-as szintű szakosztályok számára/Examen de certificare a calificării profesionale a absolvenților învățământului profesional - nivelul 3 de calificare

Data probei practice/Vizsgaidőpont: 2019.07.29-31.

Lista temelor pentru proba practică

 

Calificarea profesională: Brutar – patiser - preparator produse fainoase

 

Nr. crt.

Tema probei practice

 

1.

Realizați 10 bucăți din sortimentul „Croissante cu cremă de vanilie”, cu gramaj 100 g/

produs finit, din aluat foietaj preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat foietaj.

 

2.

Realizați 10 bucăți din sortimentul „Ștrudel cu mere”, cu gramaj 100 g/ produs finit, din

aluat foietaj preparat, respectând procesul tehnologic  de  obținere  a  produselor  din aluat foietaj.

 

3.

Realizați 3 bucăți din sortimentul „Pâine împletită în trei”, cu gramaj 300 g/produs finit, din aluat  dospit  preparat,   respectând   procesul   tehnologic   de   obținere   a   produselor de

panificație.

 

4.

Realizați 20 bucăți din sortimentul „Coji pentru tarte”, cu gramaj 30 g/produs finit, din aluat fraged preparat, respectând  procesul  tehnologic  de  obținere  a  produselor  din aluat

fraged.

 

5.

Realizați un produs din sortimentul „Blat cu zahăr ars”, cu gramaj 1 kg/buc. produs finit,

conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fluid.

 

6.

Realizați 20 bucăți din sortimentul „Baclava din foi de plăcintă cu nuci”, cu gramaj 100 g/ produs finit, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a

produselor de patiserie din foi de plăcintă.

 

7.

Realizați un produs din sortimentul „Blat de tort colorat”, cu gramaj 1 kg/buc. produs finit,

conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fluid.

 

8.

Realizați 2 bucăți din sortimentul „Chec cu nuci”, cu gramaj 250 g/buc. produs finit,

conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fluid.

 

9.

Realizați 10 bucăți din sortimentul „Plăcintă cu  varză”, cu gramaj 120 g/buc. produs finit,

conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor de patiserie din foi de plăcintă.

10.

Realizați 10 bucăți din sortimentul „Cornuri cu gem”, cu gramaj 120 g/produs finit, din aluat dospit preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat dospit.

11.

Realizați  1  kg  din  sortimentul  „Pişcoturi  de  şampanie”,  conform  rețetei  de  fabricație,

respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fluid.

 

12.

Realizați 10 bucăți din sortimentul „Plăcintă cu brânză proaspătă și stafide”, cu gramaj 110

g/produs finit, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor de patiserie din foi de plăcintă.

 

13.

Realizați 10 bucăți din sortimentul „Brânzoaice moldovenești”, cu gramaj 120 g/produs

finit, din aluat dospit  preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat dospit.

14.

Realizați 10 bucăți din sortimentul „Cornuri simple”, cu gramaj 110 g/produs finit, din aluat dospit preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat dospit.

 

15.

Realizați 10 bucăți din sortimentul „Trigoane cu nuci”, cu gramaj 100 g/produs finit,

conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor de patiserie din foi de plăcintă.

16.

Ambalați în caserole din polistiren expandat, cu masa de 0,250 kg/caserolă, cantitatea de

2,0 kg de „Cornuleţe cu rahat”.

17.

Realizați 1 kg din sortimentul „Pateuri cu ciuperci”, din aluat foietaj preparat, respectând

procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat foietaj.

18.

Preparați 1 kg de cremă ganaj simplă la cald, după o reţetă dată.

19.

Preparați 1 kg de glazură pe bază de zahăr , după o reţetă dată.

20.

Preparați 1 kg de glazură pe bază de albuş, după o reţetă dată.

21.

Preparați 1 kg de glazură pe bază de ciocolată, după o reţetă dată.

22.

Prepară 1 kg de cremă de vanilie cu ou, după o reţetă dată.

 

23.

Realizați 10 bucăți din sortimentul „Plăcintă cu brânză”, cu gramaj 100 g/produs finit, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor de     patiserie din foi de plăcintă.

 

24.

Realizați 10 bucăți din sortimentul „Rondele cu gem”, cu gramaj 100 g/buc. produs finit,

din aluat fraged preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fraged.

 

25.

Realizați 10 bucăți din sortimentul „Tarte cu fructe din compot”, cu gramaj 120 g/buc.

produs finit, din aluat fraged preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fraged.

26.

Realizați 1 kg din sortimentul „Cornulețe cu rahat”, din aluat fraged preparat, respectând

procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fraged.

27.

Realizați 2 bucăți din sortimentul „Foaie de ruladă colorată”, conform rețetei de fabricație,

respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fluid.

28.

Realizați 3 bucăți din sortimentul „Pâine albă”, cu gramaj 300 g/produs finit, din aluat

dospit preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor de panificație.

29.

Deserveşte cuptorul pentru coacerea a 20 bucăţi „Coji pentru tarte” cu lungimea de 10-12

cm.

30.

Ambalați în caserole din polistiren expandat, cu masa de 0,250 kg/caserolă, cantitatea de

2,0 kg de „Pișcoturi de șampanie”.

Calificarea profesională: Horticultor

Nr.

crt.

Nr. din lista nat.

Tema lucrării

  1.  

1.

Măsurarea temperaturii aerului şi solului

  1.  

2.

Determinarea texturii solului

  1.  

3

Determinarea reacţiei soluţiei solului

  1.  

4.

Determinarea purităţii fizice  la sămânţa de fasole

  1.  

5.

Determinarea MMB la o probă de seminţe de fasole

  1.  

6.

Determinarea MMB la o probă de seminţe de soia

  1.  

7.

Recunoaşterea maşinilor pentru executarea lucrărilor solului

  1.  

12.

Pregătirea substratului nutritiv  pentru producerea răsadului de legume    

  1.  

13.

Semănatul manual al legumelor pentru infiinţarea culturilor

  1.  

14.

Pregătirea răsadului in vederea plantării

  1.  

15.

Pregătirea tuberculilor pentru plantare

  1.  

16.

Plantarea manuală a răsadului de varză

  1.  

17.

Plantarea manuală a răsadului de tomate in câmp

  1.  

18.

Plantarea viţei de vie

  1.  

19

Plantarea pomilor fructiferi altoiţi

  1.  

20

Combaterea manuală a buruienilor din culturile agricole

  1.  

21

Combaterea bolilor şi dăunătorilor (mana şi gândacul din Colorado) la tomate.

  1.  

22

Dirijarea creşterii plantelor de tomate

  1.  

24

Efectuarea manuală a lucrărilor de întreţinere a culturilor legumicole

  1.  

27

Efectuarea lucrărilor de întreţinere la culturilor floricole (muşcate şi begonii)

  1.  

28.

Combaterea manuală a bolilor şi dăunătorilor la o cultură de cartofi

  1.  

29

Combaterea manuală a bolilor şi dăunătorilor pomilor fructiferi

  1.  

31

Pregătirea produselor legumicole pentru valorificare

  1.  

32

Pregătirea pentru plantare şi plantarea manuală a răsadurilor de flori in câmp

  1.  

33

Executarea irigării prin picurare

  1.  

34

Recoltarea produselor legumicole (legume verdeţuri)

  1.  

35

Recunoaşterea părţilor componente ale tractoarelor