Szakvizsga a 3-as szintű szakosztályok számára/Examen de certificare a calificării profesionale a absolvenților învățământului profesional - nivelul 3 de calificare
Data probei practice/Vizsgaidőpont: 2019.07.29-31.
Lista temelor pentru proba practică
Calificarea profesională: Brutar – patiser - preparator produse fainoase
Nr. crt. |
Tema probei practice |
1. |
Realizați 10 bucăți din sortimentul „Croissante cu cremă de vanilie”, cu gramaj 100 g/ produs finit, din aluat foietaj preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat foietaj. |
2. |
Realizați 10 bucăți din sortimentul „Ștrudel cu mere”, cu gramaj 100 g/ produs finit, din aluat foietaj preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat foietaj. |
3. |
Realizați 3 bucăți din sortimentul „Pâine împletită în trei”, cu gramaj 300 g/produs finit, din aluat dospit preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor de panificație. |
4. |
Realizați 20 bucăți din sortimentul „Coji pentru tarte”, cu gramaj 30 g/produs finit, din aluat fraged preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fraged. |
5. |
Realizați un produs din sortimentul „Blat cu zahăr ars”, cu gramaj 1 kg/buc. produs finit, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fluid. |
6. |
Realizați 20 bucăți din sortimentul „Baclava din foi de plăcintă cu nuci”, cu gramaj 100 g/ produs finit, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor de patiserie din foi de plăcintă. |
7. |
Realizați un produs din sortimentul „Blat de tort colorat”, cu gramaj 1 kg/buc. produs finit, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fluid. |
8. |
Realizați 2 bucăți din sortimentul „Chec cu nuci”, cu gramaj 250 g/buc. produs finit, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fluid. |
9. |
Realizați 10 bucăți din sortimentul „Plăcintă cu varză”, cu gramaj 120 g/buc. produs finit, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor de patiserie din foi de plăcintă. |
10. |
Realizați 10 bucăți din sortimentul „Cornuri cu gem”, cu gramaj 120 g/produs finit, din aluat dospit preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat dospit. |
11. |
Realizați 1 kg din sortimentul „Pişcoturi de şampanie”, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fluid. |
12. |
Realizați 10 bucăți din sortimentul „Plăcintă cu brânză proaspătă și stafide”, cu gramaj 110 g/produs finit, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor de patiserie din foi de plăcintă. |
13. |
Realizați 10 bucăți din sortimentul „Brânzoaice moldovenești”, cu gramaj 120 g/produs finit, din aluat dospit preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat dospit. |
14. |
Realizați 10 bucăți din sortimentul „Cornuri simple”, cu gramaj 110 g/produs finit, din aluat dospit preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat dospit. |
15. |
Realizați 10 bucăți din sortimentul „Trigoane cu nuci”, cu gramaj 100 g/produs finit, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor de patiserie din foi de plăcintă. |
16. |
Ambalați în caserole din polistiren expandat, cu masa de 0,250 kg/caserolă, cantitatea de 2,0 kg de „Cornuleţe cu rahat”. |
17. |
Realizați 1 kg din sortimentul „Pateuri cu ciuperci”, din aluat foietaj preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat foietaj. |
18. |
Preparați 1 kg de cremă ganaj simplă la cald, după o reţetă dată. |
19. |
Preparați 1 kg de glazură pe bază de zahăr , după o reţetă dată. |
20. |
Preparați 1 kg de glazură pe bază de albuş, după o reţetă dată. |
21. |
Preparați 1 kg de glazură pe bază de ciocolată, după o reţetă dată. |
22. |
Prepară 1 kg de cremă de vanilie cu ou, după o reţetă dată. |
23. |
Realizați 10 bucăți din sortimentul „Plăcintă cu brânză”, cu gramaj 100 g/produs finit, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor de patiserie din foi de plăcintă. |
24. |
Realizați 10 bucăți din sortimentul „Rondele cu gem”, cu gramaj 100 g/buc. produs finit, din aluat fraged preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fraged. |
25. |
Realizați 10 bucăți din sortimentul „Tarte cu fructe din compot”, cu gramaj 120 g/buc. produs finit, din aluat fraged preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fraged. |
26. |
Realizați 1 kg din sortimentul „Cornulețe cu rahat”, din aluat fraged preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fraged. |
27. |
Realizați 2 bucăți din sortimentul „Foaie de ruladă colorată”, conform rețetei de fabricație, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor din aluat fluid. |
28. |
Realizați 3 bucăți din sortimentul „Pâine albă”, cu gramaj 300 g/produs finit, din aluat dospit preparat, respectând procesul tehnologic de obținere a produselor de panificație. |
29. |
Deserveşte cuptorul pentru coacerea a 20 bucăţi „Coji pentru tarte” cu lungimea de 10-12 cm. |
30. |
Ambalați în caserole din polistiren expandat, cu masa de 0,250 kg/caserolă, cantitatea de 2,0 kg de „Pișcoturi de șampanie”. |
Calificarea profesională: Horticultor
Nr. crt. |
Nr. din lista nat. |
Tema lucrării |
|
1. |
Măsurarea temperaturii aerului şi solului |
|
2. |
Determinarea texturii solului |
|
3 |
Determinarea reacţiei soluţiei solului |
|
4. |
Determinarea purităţii fizice la sămânţa de fasole |
|
5. |
Determinarea MMB la o probă de seminţe de fasole |
|
6. |
Determinarea MMB la o probă de seminţe de soia |
|
7. |
Recunoaşterea maşinilor pentru executarea lucrărilor solului |
|
12. |
Pregătirea substratului nutritiv pentru producerea răsadului de legume |
|
13. |
Semănatul manual al legumelor pentru infiinţarea culturilor |
|
14. |
Pregătirea răsadului in vederea plantării |
|
15. |
Pregătirea tuberculilor pentru plantare |
|
16. |
Plantarea manuală a răsadului de varză |
|
17. |
Plantarea manuală a răsadului de tomate in câmp |
|
18. |
Plantarea viţei de vie |
|
19 |
Plantarea pomilor fructiferi altoiţi |
|
20 |
Combaterea manuală a buruienilor din culturile agricole |
|
21 |
Combaterea bolilor şi dăunătorilor (mana şi gândacul din Colorado) la tomate. |
|
22 |
Dirijarea creşterii plantelor de tomate |
|
24 |
Efectuarea manuală a lucrărilor de întreţinere a culturilor legumicole |
|
27 |
Efectuarea lucrărilor de întreţinere la culturilor floricole (muşcate şi begonii) |
|
28. |
Combaterea manuală a bolilor şi dăunătorilor la o cultură de cartofi |
|
29 |
Combaterea manuală a bolilor şi dăunătorilor pomilor fructiferi |
|
31 |
Pregătirea produselor legumicole pentru valorificare |
|
32 |
Pregătirea pentru plantare şi plantarea manuală a răsadurilor de flori in câmp |
|
33 |
Executarea irigării prin picurare |
|
34 |
Recoltarea produselor legumicole (legume verdeţuri) |
|
35 |
Recunoaşterea părţilor componente ale tractoarelor |